lauantai 17. tammikuuta 2009

Laina, Lainat, Lainaa, Pikavippi, Pikavipit, Pikavippiä, Rahaa, Fyrkkaa, Massia, Mulle, Heti, Kaikki!

Ajan tappamiseksi aloin miettimään miksi ihmeessä ihmiset hakevat nykyään lainaa niin paljon että lainavertailusivustojen tekeminen ylipäätänsä kannattaa. Suomessa yksinään on tällä hetkellä yli 50 pikavippi palvelua ja reilusti toistakymmentä kulutusluottopalvelua. Kehitys on ollut aika huimaa, koska vielä muutama vuosi sitten meillä oli nolla pikavippi paikkaa, Ellos ja Hetilainaa. Niin ja tähän kun lisätään vielä pankkien tarjoamat lainat ja kulutusluotot niin tulee mieleen kuinka kaikille riittää bisnestä niinkin hyvin kuin ilmeisesti riittää.

Miettikää, että Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2008 ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana pelkkiä pikavippejä nostettiin 780.000 kappaletta. Se on aika mieletön määrä pieniä lainoja. Miettikää jos tämän määrän ottajista edes puolet olisivat tehneet jonkinlaisen vertailun lainan kustannuksista ennen lainan ottamista. Olisiko suomessa tällöin 50:tä paikkaa josta ottaa pikavippiä tai yli kymmentä lainaspesialistia antamassa kulutusluottojaan pankkien lisäksi?

Vastaus mielestäni on ei ja kyllä. Pikavippipalvelut tarjoavat kaikki samaa palvelua, rahaa jonka saa heti. Kontakti asiakkaaseen on tekstiviesti, joka on ehkä kylmin ihmisen keksimä kommunikaatiomuoto jonka välityksellä nykyään erotaan ja... haetaan lainaa. Sinällään palvelulla ei siis mielestäni pikavippiyhtiöiden tapauksessa ole merkitystä jos se yltää perustasolle. Eli siihen että rahat tulevat.

Kulutusluottoa ja lainaa tarjoavat yhtiöt puolestaan ovat eri asia, ne tarjoavat vastaavaa palvelua kuin perinteisest pankit, mutta tekevät jotain ilmeisesti paremmin. Hyvä esimerkki on aikaisemmin mainitsemani Hetilainaa (http://www.hetilainaa.fi). Laina joka ei todellakaan ole edullisin, mutta silti tuote josta käyttäjät ovat ilmeisen tyytyväisiä, sillä en ole suomi24 (http://www.suomi24.fi) tai muita forumeita selaillessani törmännyt yhteenkään objektiiviseen haukkuun tai moitteeseen koskien kyseistä palvelua. Myös Ellos (http://www.ellos.fi) on toiminut lainojen parissa jo yli kymmenen vuotta suomessa, sille on riittänyt bisnestä ja uskon että riittää jatkossakin.

Tajunnanvirta on nyt saatava katkeamaan ja mentävä nukkumaan. Loppukaneettina totean jälleen että vertailu kannattaa ihmiset, katsokaa vaikka:

http://www.pikavippi.org
http://www.moneymarket.fi
http://lainavertailu.blogspot.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti