maanantai 2. maaliskuuta 2009

Vuoden 2008 Alkupuolella 390.000 suomalaista otti pikavippiä

Lainavertailu Moneymarket uutinen (http://www.moneymarket.fi)

Selvityshenkilö Kirsti Rissanen on tänään luovuttanut talous- ja velkaneuvonta raporttinsa työ- ja elinkeinoministeriölle. Rissanen on tutkinut tilastoja ja haastatellut velkaneuvojia ja selvittänyt näin mm. pikavippien käyttötarkoituksia. Suomessa toimii tällä hetkellä n. 50 pikavippejä, eli vakuudettomia pienlainoja myöntäviä yhtiöitä.

Viime vuoden ensimmäisellä puolikkaalla pikavipin otti n. 390 000 suomalaista. Yhteensä pikavippejä otettiin samana aikana yli miljoona kappaletta.Pikavippien tavallisimmat käyttötarkoitukset ovat raportin mukaan juhliminen, nautintoaineet, ruoka, ja vanhojen velkojen maksaminen. Pikavippejä ottavat selvityksen mukaan eniten pienituloiset joilla on entuudestaan useita muita velkojia. Rissanen toteaa maassa olevan pahanlaatuinen piilevä velkaongelma, joka saattaa räjähtää käsiin, ellei asiaa tiedosteta ja eri tahot puutu asiaan.

Rissanen kritisoi pikaluottoyhtiöitä raportissaan mm. seuraavasti ”Jokainen tietenkin vastaa omasta lainanotostaan, mutta kyse on osin myös tehokkaasta luottotarjonnasta ja kansalaisten kyvyttömyydestä toimia tasavertaisena sopimuskumppanina luottomarkkinoilla, jossa tarjoajat ovat taloudelliseen hyötyyn tähtääviä alansa ammattilaisia”,

Aiheesta enemmän osoitteessa http://www.talouselama.fi/uutiset/article238195.ece

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti