tiistai 3. maaliskuuta 2009

Pikavippien hautajaiset ?

Olen seurannut pikavippi-toimialaa nyt jonkin aikaa johtuen pääasiassa blogistani. Vippejä en ole itse käyttänyt, enkä käytä ellei elämäntilanne radikaalisti muutu. Varsinkin vuoden alku on ollut poikkeuksellista aikaa toimialalle siten, että useampi vippiyritys on lopettanut toimintansa kuin mitä alalle on tullut uusia. Vielä vuoden 2008 kesällä tilanne oli täysin päinvastainen ja yhden lopettaneen tilalle kasvoi kolme uutta.

Viimeisimpiä lopettaneita yrityksiä ovat ainakin Europea rahoitus, Viestivippi, ja Kultavippi. Useiden muidenkin vippiyritysten toiminnan katkeamisesta on keskustelupalstoilla huhuiltu, mutta ainakaan vielä huhut eivät ole käyneet toteen. Mielenkiintoisen lopettaneiden listasta tekee Europea rahoitus ja Viestivippi, joista molemmat ovat olleet vippibisneksessä mukana jo useita vuosia. Katkesiko toiminta nyt viimeinkin talouskriisiin vai kestämättömiksi käyneisiin luottotappioihin?

Jos alalla pitkään toimineita yrityksiä alkaa putoilemaan kuten nyt on käynyt, on se mielestäni selvä merkki siitä että jotain on pohjimmillaan vialla bisnesmallissa. Jään seuraamaan tilannetta ja odottamaan seuraavaa ruumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti