maanantai 9. helmikuuta 2009

Mistä lainaa?

Törmäsin tänään google Moneymarketin mainoksiin jotka lupasivat pähkinänkuoressa seuraavaa:



Oletko pohtinut mistä lainaa saisi helposti ja nopeasti, mikä paikka olisi edullisin tai paras kaikista ? Tämän hetken paras lainavertailu antaa vastaukset näihin kysymyksiin osoitteessa http://www.moneymarket.fi



Varsinkin tuo viimeinen "paras lainavertailu" sai kysymyksen heräämään, että miten joku voi mainoksessa ilmoittaa olevansa "paras"? Pikavippi.org ilmoittaa olevansa "suomen laajin pikavippivertailu" vaikka Moneymarket on vippipaikat laskettuna (jep, laskin) laajempi.
Entäs sitten Credit24.fi:n "markkinoiden halvin pikalaina" kampania ilman minkäänlaista viittausta siihen minkä tutkimuksen mukaan kyseinen pikavippi olisi halvin?
Käsittääkseni Google kieltää superlatiivien käytön Adwords mainoksissaan, mutta valvooko kukaan lehtimainoksia? Lainavertailuiden kuten Moneymarket tai Pikavippi tapauksessa kuluttajalle ei varmaankaan synny vahinkoa, koska kyseiset palvelut eivät suoranaisesti myy tuotteitaan suoraan, mutta lainapalveluiden tapauksessa termit "paras laina" tai "halvin laina" ovat harhaanjohtavia.

Kunhan mietin.

1 kommentti: